Högtidligt musiktillskott

2 kommentarer
 
Jag kan inte ens minnas när jag senast köpte en CD-skiva men givetvis har jag införskaffat John Williams soundtrack till "Star Wars Episode VII - The Force Awakens". Musiken till prequel-filmerna släpptes ju innan respektive film hade biopremiär (vilket resulterade i en ökänd spoiler när första skivan från "The Phantom Menace" kom). Trots att jag redan lyssnat på soundtracket till "The Force Awakens" flera gånger om på Spotify var det inte mindre högtidligt när CD-skivan damp ner i brevlådan idag. Skillnaden mot prequel-musiken var väl att jag kan koppla samman musiken ur "The Force Awakens" med minnesbilder ur filmen. Likheten däremot är att jag efter alla dessa genomlyssningar börjar minnas filmen som bättre än vad jag tyckte den var tack vare John Williams musik... 
 
1 Sofia:

skriven

Nu vet jag ju att du är ett fan av Star Wars-score men du gillade alltså detta senaste skarpt? Jag tycker nog att det, även efter ytterligare genomlyssningar på Spotify, är något anonymt. Reys lilla tema har Williams dock fått till bra.

2 BlueRoseCase:

skriven

Ja, alltså det är väldigt intressant, för jag håller med om att det är anonymt för att vara Williams och det är inte det bästa Star Wars-soundtracket, kanske till och med det svagaste av alla, men det är nåt med det som träffar precis rätt. Jag fattar inte vad det är. Får återkomma när jag lyckats sätta fingret på det. ;) Men Reys tema är ett av mina absoluta favoritstycken någonsin av Williams.