Sleepaway Camp II - Unhappy Campers (1988)

2 kommentarer
 
Sju år har passerat sedan de blodiga händelserna vid Camp Arawak. Lägret är igenbommat men en bit därifrån har en ny verksamhet slagit upp portarna. På Camp Rolling Hills lever historierna om Angela vidare. Hon påstås ha tillbringat flera år på sinnessjukhus, genomgått en könskorrigering till kvinna och försvunnit spårlöst. Vad ingen av de icke ont anande lägerledarna eller ungdomarna vet är att Angela är närmare än de tror. Hon har lyckats få anställning bland ledarna och verkar vara som vem som helst. Det vill säga ända tills de stackars deltagarna börjar bete sig som typiska tonåringar, vilket får den pryda och ordentliga Angela att gå i taket. Hon blir på nytt en sadistisk mördare.
 
Uppföljaren är regisserad av Michael A Simpson och filmades parallellt med del tre. Det var med andra ord mer kvantitet än kvalitet man var ute efter och det märks. ”Sleepaway Camp II” har föga kopplingar till originalfilmen om en bortser från karaktären Angela. Ska jag vara riktigt petig är inte heller hon samma karaktär som i första filmen och då syftar jag inte nödvändigtvis på att hon här gestaltas av Pamela Springsteen som är syster till en viss musiker vid namn Bruce. Upplägget och stämningen skiljer de båda filmerna åt. Medan originalet var underhållande parodisk är den första uppföljaren präglad av en känsla av... vidrighet. Jag vet inte vad det beror på riktigt, men den genomsyras av en obehagligt rå ton som inte döljs av de dåliga skämten eller fjantiga mordscenerna.
 
 
Fotot är fortfarande inget särskilt och jag kan knappt minnas om det ens fanns någon musik i filmen. Skådespelarna är okända med undantag för Walter Gotell som medverkade i flertalet James Bond-filmer. Han gör absolut ingen minnesvärd insats i ”Sleepaway Camp II” och är därmed i gott sällskap. Regissören Simpson gör blinkningar mot eller stjäl rakt av från ”A Nightmare on Elm Street”- och ”Friday the 13th”-filmserierna såväl som ”The Texas Chainsaw Massacre” men helt utan finess. Ganska snart står det klart att ”Sleepaway Camp II – Unhappy Campers” inte har någon handling överhuvudtaget. Trots det är den till och från märkligt underhållande. Om inte annat så återigen tack vare frisyrerna och kläderna. Karaktären TC ensam gör faktiskt den här lilla parentesen sevärd...
 
1 filmitch:

skriven

Jodå denna har jag också sett men sedan fick det räcka ;)

2 BlueRoseCase:

skriven

Jadu, vad gäller trean har du inte missat något. Samlar just nu kraft för att se fjärde filmen... ;)