Le Viol Du Vampire (1968)

3 kommentarer


Del ett:
Fyra kvinnor bor i ett slott. De påstår sig vara vampyrer men en psykoanalytiker vägrar acceptera detta och försöker därför få dem att förstå att det inte finns några vampyrer. Allt går åt helvete.
Del två:
En mystisk vampyrdrottning med ett fyllegubbskratt dyker upp just efter att allt gick åt helvete i del ett. Vampyrdrottningens plan är att... ja, vad?

Herregud, alltså. I sin debutfilm är Jean Rollin mer osammanhängande än någonsin. Filmen är indelad i två delar. Något direkt anledning till detta finns inte. Fotot är snyggt, inte minst eftersom det är svartvitt, och musiken fungerar också riktigt bra. Men filmen i övrigt är mest påfrestande. Den första halvtimmen (del ett) är intressant men Rollin gör det omöjligt att hålla isär karaktärer och händelser genom sitt ryckiga berättande. Del två saknar innehåll helt. Jag försöker koncentrera mig men tankarna vandrar iväg. Om man är nyfiken på Jean Rollins filmer ska man absolut inte börja med att bekanta sig med denna! "Le Viol Du Vampire" finns utgiven på DVD under titeln "Rape of the Vampire".
 
1 Sofia:

skriven

Som så ofta när jag läser sådana här texter blir jag så oändligt tacksam över att det finns någon annan som tar smällen åt mig ;) Jean Rollin tycks vara en bekantskap som jag absolut kan undvara

2 Anonym:

skriven

hittade detta http://www.youtube.com/watch?v=Y9KyBdPeKHg&feature=related hahahahahahahahahaha

3 BlueRoseCase:

skriven

Sofia: Hahaha, ja, tyvärr går ju jag även i andras fällor eftersom jag får en kick av det som är dåligt. Nej, men jag är nyfiken på mer av Rollin, det här lyckades inte ta död på nyfikenheten.

Mara: Hahahaha! Men alltså allvarligt, börja filmblogga NU!