Låtar från filmspellistan VII

Kommentera
 
Min filmspellista på Spotify, som i huvudsak består av originalsoundtrack, uppdateras kontinuerligt och under den här rubriken tipsar jag om musik ur den. Förhoppningsvis ska länkarna till respektive låt fungera. Annars hittar du hela listan genom att klicka på länken ovan.
 
Jag har redan tjatat om soundtracket till nämnda film men nu är det dags igen. Karaktären Rey i "The Force Awakens" får givetvis sitt eget tema i filmen och jag tycker tveklöst att det är ett av John Williams starkaste stycken någonsin. Vemodigt, hoppfullt och starkt - allt i ett. Jag undrar om jag någonsin kommer sluta rysa...
 
Anna Odells film ”Återträffen” använder ”The War is Over” som ett slags huvudtema i filmen om jag minns rätt. Vill minnas att den fungerade riktigt, riktigt bra i den långa slutsekvensen.
 
Filmen ”Paper Towns” såg jag faktiskt på bio och den var ingen höjdare, men filmens soundtrack gjorde att den flöt på rätt bra ändå och var lite småmysig till och från. Sedan dess har särskilt denna låt, ”Be Mine”, spelats flitigt i mina högtalare.
 
Hämtad ur en film där både själva filmen och musiken överraskade både stort och positivt. Hela soundtracket är väl värt att lyssnas igenom men särskilt detta stycke träffar rätt.