Låtar från filmspellistan VIII

Kommentera
 
Min filmspellista på Spotify, som i huvudsak består av originalsoundtrack, uppdateras kontinuerligt och under den här rubriken tipsar jag om musik ur den. Förhoppningsvis ska länkarna till respektive låt fungera. Annars hittar du hela listan genom att klicka på länken ovan.
 
Jag är väl lite efter men det är först nu jag läser böckerna på originalspråket för att sedan se filmerna i tur och ordning. Patrick Doyle har komponerat många av mina favoritsoundtracks och i ”Harry Potter and the Goblet of Fire” överträffar han sig själv med råge. Jag skulle kunna välja flera spår ur denna film men tipsar denna gång om ”Harry in Winter”. Otroligt vackert och stämningsfullt.
 
Roman Polanskis thriller med Harrison Ford är en smått underhållande axelryckning med ett fantastiskt tema av Ennio Morricone. För min del hade hela filmen kunnat få bestå av denna musik och huvudpersonernas taxiresa från flygplatsen in till Paris i den sena gryningen...
 
Denna låt av Moby används i avsnittet "Closure" i den sjunde säsongen av ”The X-Files” där Mulders jakt på sin försvunna syster Samantha äntligen får en slags upplösning. Det är, till stor del tack vare låten, en oförglömligt smärtsam och vacker sekvens.
 
Den här låten framförde Landers i sin roll som Afton Cooper om och om igen i fjärde säsongen i ”Dallas”. Jag vet inte vad det är med den som gör att jag inte kan låta bli att tycka om den. Hon släppte ”Steal Me Away” på skiva 2013 tillsammans med ett antal andra spår som hon sjöng i den klassiska TV-serien.