Låtar från filmspellistan VI

Kommentera
 
Min filmspellista på Spotify, som i huvudsak består av originalsoundtrack, uppdateras kontinuerligt och under den här rubriken tipsar jag om musik ur den. Förhoppningsvis ska länkarna till respektive låt fungera. Annars hittar du hela listan genom att klicka på länken ovan.
 
Eerie Heavy Echo – Okänd (Night of the Living Dead)
George A Romeros klassiska skräckfilm använder sig av arkivmusik och dessa spår finns äntligen på Spotify. Jag har alltid tyckt att de ackompanjerar filmen riktigt bra, särskilt denna inledande musik då syskonen Barbra och Johnny kör till kyrkogården medan förtexterna visas.
 
Kermits öppningslåt i filmen ”The Muppet Movie” har väl blivit något av en klassiker. Jag kan inte bestämma mig för om det är nostalgi eller sångens kvaliteter som tilltalar mig...
 
Det är något med det här titelspåret som jag tycker är oerhört obehagligt. Kan inte sätta fingret på vad det är. Jag såg filmen, grovt klippt och med titeln ”Make Them Die Slowly” för hundra år sedan och kanske är det därför. Den råa, vidriga stämningen fanns nog där ändå. Musiken lyssnar jag gärna på, men filmen undviker jag.
 
Första gången jag såg Lady in the Radiator kliva fram ur skuggorna framförandes ”In Heaven” skrev både karaktären och låten in sig i mitt hjärta för all framtid. Så sanslöst märkligt, obehagligt och vackert. David Lynch i sitt esse helt enkelt.