Låtar från filmspellistan V

Kommentera
 
Min filmspellista på Spotify, som i huvudsak består av originalsoundtrack, uppdateras kontinuerligt och även om det var ett tag sen sist tänkte jag återigen göra några nedslag i den. Förhoppningsvis ska länkarna till respektive låt fungera. Annars hittar du hela listan genom att klicka på länken ovan.
 
Äntligen finns soundtracket till ”Jaws 2” på Spotify. Jag har skrivit om John Williams mer eller mindre åsidosatta musik i nämnda film tidigare. Starkaste spåret är tveklöst slutmusiken. Antagligen är det ett av Williams bästa stycken någonsin.
 
Det är något speciellt med Simonettis musik till ”Demons”. Filmen har helt klart en plats i mitt hjärta, mycket tack vare soundtracket. Stämningen och hotet finns med från start då detta huvudtema spelas under förtexterna. Medryckande och härligt 80-tal på en och samma gång!
 
Bland alla underbara Balkan-ballader som följde oss på resan genom nämnda region i somras dök plötsligt musikvideon till ”Love Me Like You Do” upp på en musikkanal i Bulgarien och jag föll stenhårt för den. Den har gått om och om igen i mina högtalare under hösten, men något intresse för att se filmen har den inte väckt hos mig...
 
Denna låt användes i minst en scen i ”Blå är den varmaste färgen” och liksom i fallet med ”Love Me Like You Do” gick den rätt in i mitt hjärta. Den påverkade mig så starkt att just den scenen är den enda jag minns riktigt tydligt från filmen.