Silent Night (2012)

Kommentera
 
Julen är kommen till en liten avlägsen stad. Den kommer tyvärr inte bli sig lik i år. En galning utklädd till tomte dyker nämligen upp lite här och var för att ta invånarna av daga på diverse brutala vis. Polisen Aubrey tvingas lägga sin sorg åt sidan och försöka nysta upp vem mördaren är och varför han dödar till synes utan mönster.
 
Jag skulle egentligen kunna återanvända det mesta jag skrev om ”Santa's Slay” även om ”Silent Night” är betydligt värre i alla avseenden. Tydligen är den menad som en remake på kultklassikern ”Silent Night, Deadly Night” och förvisso är det länge sedan jag såg den filmen men det känns ändå som om likheterna är få. Den sistnämnda originalfilmen överraskade mig positivt men tyvärr kan jag alltså inte säga samma sak om ”Silent Night”. Steven C Miller har regisserat, om en nu kan kan kalla detta för regi med tanke på hur amatörmässig den här filmen är i alla avseenden. Ännu en gång serveras vi ett manus som dialogmässigt för tankarna till George Lucas ”Star Wars”-prequels även om Lucas är betydligt diskretare i jämförelse. Någon direkt handling existerar inte utan precis som ”Santa's Slay” är inte detta verk något annat än ännu en testosteronstinn och sexistisk smörja med omogen ”humor”.
 
Malcolm McDowell spelar stadens sheriff och jag kan konstatera att mina problem med karln inte enbart kan härledas till Rob Zombies ”Halloween” och ”Halloween II”-slakter. Även om McDowell inte är någon lysande skådespelare överträffas han faktiskt på den fronten av Jaime King som polisen Aubrey. Inte blir skådespeleriet mer övertygande av att hon tvingas springa omkring vinterklädd när det helt uppenbart är sommar ute hur mycket regissören än försöker överdosera på de kallare tonerna. Fotot överlag är riktigt dåligt och musiken enerverande. Många av mordscenerna är riktigt vidriga och inte på ett skrämmande sätt. Nej, nej och åter nej är min sammanfattning.