Santa's Slay (2005)

2 kommentarer
 
Julen står återigen för dörren och ett par filmer med jultema tänkte jag allt hinna avhandla här i bloggen. Först ut är "Santa's Slay".
 
I Hell Township förbereder sig folket för att fira jul. Tomten är på väg men han är inte den snälla farbrorn med julklappar som vi är vana vid, snarare är han Satans avkomma. Ett gammalt vad som han förlorade för tusen år sedan har nämligen tvingat honom att vara snäll men nu är tiden inne att bli grym igen. Tomten dödar befolkningen i staden och de enda som vet sanningen är Nicolas och hans farfar. Men då de har rykte om sig att vara knäppa blir det inte lätt att övertyga folk om att tomten är livsfarlig.
 
En användarkommentar på IMDB slår fast att den som inte gillar den här filmen är död inombords. Det känns ändå rätt bra att få veta den verkliga orsaken till att jag inte faller för ”Santa's Slay” överhuvudtaget. När jag såg den skyllde jag nämligen på filmen. Skämt åsido (eller inte) men den här skräckkomedin är rätt snyggt förpackad och har en potential i en enkel berättelse och en del uppfinningsrika sekvenser men tyvärr slarvas det bort fullständigt på grund av samma testosteronstinna och omogna humor och förlegade könsstereotyper som präglar remaken av ”Night of the Demons”. Det blir riktigt pinsamt hur regissören David Steiman så totalt kan missa öppet mål. Filmen blir varken rolig, spännande eller obehaglig utan enbart en lång plåga (trots en speltid på 70 minuter). Provocerande dåligt, främst med tanke på nämnda potential!
 
1 Robin:

skriven

Lustigt nog älskar jag Santa's Slay. Men kul att läsa av någon som inte tycker om den. Men denna rullen kommer jag se innan 24e i alla fall!

2 BlueRoseCase:

skriven

Kan tänka mig att det är antingen eller i fallet med denna film. ;)