Universal Studios

Kommentera
 
Vi tillbringade en heldag på Universal Studios i Hollywood. Vi kom dit strax efter att de öppnat och då var det lite folk i farten men fram på förmiddagen blev det knökfullt. Trots detta upplevde vi inte de timslånga köer till attraktionerna som vi hört om innan. Dessutom gick vi ut hårt med House of Horrors (fruktansvärt roligt/obehagligt men lite stressat) och därefter Jurassic Park-åkturen. Jag visste att den skulle avslutas med ett över 25 meter högt, nästan helt vertikalt fall men det var i princip allt. Avslutningen med det annalkande fallet och en Tyrannosaurus Rex i naturlig storlek som samtidigt hugger efter en var precis min typ av underhållningssadism. Som pricken över "i" sköljs besökarna av vatten när de kommer ut från fallet. Det var riktigt roligt att titta på reaktionerna hos de som kom ut när man själv hade upplevt det. Nedan kan du se ett sådant tillfälle som jag filmade (välj HD-kvalitet).
 


Det kanske inte såg så farligt ut, men så här torr var undertecknad efter Jurassic Park-turen (klicka för större version):
 
I övrigt hann vi med de typiska inslagen: specialeffektsshowen, utställningar med föremål och bakom kameran-material ur filmer och kortare attraktioner, bland annat en "Shrek"-film i 4D. Den absoluta höjdpunkten var dock klassikernas klassiker: den nästan timslånga Universal Studios Tour som inkluderade gamla och nya inspelningsplatser (bland annat för en av de otaliga CSI-serierna), en 4D-kamp mellan King Kong och en Tyrannosaurus Rex och en TV-serieinspelning jag inte minns namnet på men som tyvärr tagit lunch när vi passerade. Det var nästintill omöjligt att få vettiga bilder på grund av hur packat besökarna sitter i de små vagnarna, men jag försökte ändå få några bilder som minne. Samtliga fotografier nedan är klickbara för större versioner. Jag börjar med ett filmklipp av Wisteria Lane från "Desperate Housewives". Serien är definitivt inte någon favorit för undertecknad, tvärtom, men jag ska inte sticka under stol med att det var intressant att se gatan i verkligheten, inte minst för hur mycket film- och TV-historia som finns samlat där genom tidigare produktioner.
 Blandat:
 (det lilla som syntes av världens största bluescreen)
 
 
 
 
 
 (här har tydligen många John Wayne-dueller utspelat sig)
 (kulisser från 1930- och 40-talets gamla monsterfilmer)
 (kulisser från 1930- och 40-talets gamla monsterfilmer)
 
"Jaws" (en riktig Universal-klassiker i sig):

     
 
"How the Grinch Stole Christmas":

 
 
Steven Spielbergs "War of the Worlds":
 
 
Hitchcocks "Psycho":
  
 
Blandat från Universal Studios: