Prom Night (2008)

3 kommentarer
 
Tre år har gått sedan en lärare blev besatt av Donna och slaktade hela hennes familj för att få henne för sig själv. Hon har dock lyckats återanpassa sig till livet igen och när skolbalen närmar sig får traumat ge vika för frisyrer, klänningar, snack om killar och annat viktigt. Donna är överlycklig när hon fixat till sig och får ge sig iväg till balen i sällskap med sina bästa skyltdo... vänner och deras pojkvänner. Vad hon inte vet är att läraren rymt från mentalsjukhuset och nu vandrar runt/mördar helt öppet på hotellet där balen hålls. Donnas liv är återigen i fara. Eller nåt.
 
Originalfilmen "Prom Night" är rätt medioker men helt okej underhållning för stunden. De totalt vedervärdiga uppföljarna får den dock att framstå som ett mästerverk. Allt gott med det, men det riktigt skrämmande är att denna remake i sin tur får uppföljarna att framstå som mästerverk. Remaken av "Prom Night" ger begreppet skräckfilm en ny innebörd. Skräcken här ligger i hur obegripligt dåligt detta är. Jag skämdes verkligen filmen igenom och då ska erkännas att jag började hoppa framåt i den efter en timme när jag inte stod ut längre. Här har man uppenbarligen försökt sälja en gammal titel. Någon skrapade ihop pengar till skiten och tänkte att det skulle ge mer tillbaka i vår remake-era. Men någon måtta får det väl ändå vara? Det spelar ingen roll vem som "skrivit", "regisserat" eller vilka som "agerar". Det här är till och med sämre än Rob Zombies "Halloween"-remakes, vilket jag trodde var en omöjlighet.
 
Sammanfattningsvis hade jag uppenbarligen andra förväntningar av "Prom Night-"serien med tanke på att jag fann den lockande nog för att se den. Så här i efterhand vet jag inte riktigt vad jag hoppades på, mer än underhållande B-slashers. Av detta blev intet. Originalfilmen kan fungera som underhållning för stunden om man är på rätt humör. Uppföljarna förtjänar att sjunka ner i glömska. Om du nu absolut måste se dem, hoppa då för allt i världen över remaken. Och med detta sagt tar jag ett efterlängtat avsked till dessa filmer och hoppas på bättre tur med nästa filmserie...
 
1 filmitch:

skriven

Har inte hört ngt gott om denna film och har faktiskt lyckats att hålla mig undan. Tack för varningen.

2 Steffos:

skriven

Bra konsumentvarning! Jag håller mig undan!
Tack! :-)

3 Cindy:

skriven

Carrie?