Evil Dead (2013)

2 kommentarer
 
Mia ska bli drogfri en gång för alla. Tillsammans med sin bror, som hon har en svår relation till, och några kompisar beger hon sig ut till den gamla släktstugan i skogen. Planen är att Mia ska "go cold turkey" och att gänget inte ska släppa iväg henne när abstinensen blir för stor. Ju längre kvällen lider, desto värre blir hennes tillstånd och saker och ting förbättras knappast när gänget upptäcker att någon lekt med eld, kattlik och en märklig bok i källaren. När den smarta killen med glasögon, som är ovanligt korkad även för denna filmgenre, läser några ord högt ur boken brakar helvetes lös. Mia blir besatt av ondskefulla demoner och natten blir en kamp på liv och död för alla. Eller nåt.
 
Har du sett någon remake av en klassisk skräckfilm? Då har du sett "Evil Dead". Har du sett någon av alla usla skräckfilmer som krängts sedan år 2000? Då har du sett "Evil Dead". Varför, varför, VARFÖR går jag i fällan varenda jävla gång? Varför lär jag mig inte av mina misstag? Den föga smickrande förklaringen är såklart att jag till och med är ännu mer korkad än karaktärerna i den här filmen. Och då utgör de ändå en osedvanligt idiotisk samling som får ungdomarna i "Friday the 13th"- och "A Nightmare on Elm Street"-serien att framstå som rena MENSA-medlemmarna. Ändå ska Männen hålla rådslag medan flickorna smälter in i bakgrunden. Lägg därtill att "skådespeleriet" är under all kritik medan "regin" är pinsamt dålig. Fotot är fjantigt utstuderat medan "musiken" nästan enerverar mest av allt. I slutfighten blev spänningen så olidlig att jag somnade. Uselt, uselt, USELT! Och som alltid: se originalet istället!
 
1 Sofia:

skriven

Åhå, annars har ju den här fått hyfsad kritik (för att vara en skräck-remake vill säga)... Vad tyckte du om greppet att göra storyn till en mer renodlad slasher?

2 BlueRoseCase:

skriven

Jag vet inte om slasher-uppbyggnaden, eller försöket att göra en sådan (om jag ska vara elak), bidrar med något nytt egentligen eftersom allt annat är så uttjatat och gammalt. Jag hade nån slags förväntningar på filmen efter att ha hört mycket positivt, men... ;)