Ångest är min arvedel

4 kommentarer
 
Om införskaffandet av The Incredible Hulk-boxen med sina 23 skivor gav min minimalistiska person ångest i somras så kan du ju tänka dig kvalen jag led häromveckan. Då gjorde jag nämligen slag i saken och köpte en annan klassisk TV-serie på rea (givetvis) efter att ha lockats av den i flera år, nämligen "The X-Files". Samlarboxen innehåller 61 skivor, vilket innebär samtliga nio säsonger plus extramaterial samt de två långfilmerna (den senaste filmen har jag inte sett och vet praktiskt taget ingenting om den). När det gäller "The Incredible Hulk" överraskade helheten så pass stort att jag inte säljer vidare boxen. I fråga om "The X-Files" ställer jag mig än mer tvivlande till om den håller för mer än en titt. Jag såg de tre-fyra första säsongerna samt första filmen på bio då det begav sig men efter det har jag bara sett spridda avsnitt.
 
Efter att ha bekantat mig med de inledande episoderna i första säsongen är intrycken blandade, inte på grund av att det inte är välgjort, men mest för att en hel del känns rejält föråldrat och bekant, antagligen för att det kopierats så mycket efteråt. Lite nostalgi bjuder serien allt på och jag ser fram emot att komma framåt i den, förbi första säsongens formsökande. Men att jag drar igenom hela serien på två månader som jag gjorde med "The Incredible Hulk" lär nog inte hända, å andra sidan är "The X-Files" en mycket längre serie. Jag återkommer med rapporter allt eftersom säsongerna fortskrider...   
 
1 Sofia:

skriven

Ska bli spännande att se vad du tycker. Samma box står här hemma, tyvärr nästan otittad. Men av det lilla jag hunnit med är det förvånande vad många avsnitt från de två första säsongerna som satt sig i hjärnan.

Film nr två kan du hoppa över, men den blir kanske bättre med alla säsongerna i ryggen?

2 BlueRoseCase:

skriven

Jag kan bara instämma. Helt vansinnigt hur mycket en del satt sig trots att det är så länge sen. Har hört föga positivt om den andra filmen, men precis, det ska bli intressant att se.

3 filmitch:

skriven

Stod och höll i boxen men vågade inte riktigt ta språnget. Har inte sett serien sedan den gick på tv och är lite tveksam om den åldrats med värdighet.

4 BlueRoseCase:

skriven

Första säsongen är väldigt blandad på den fronten. En del håller bra, annat inte fullt lika bra...