Vinprovning på Falcon Crest

2 kommentarer
 
Eftersom vi redan innan avresan från Sverige visste vilket datum vi skulle åka till San Francisco bokade vi en vinprovning i Napa Valley och valet föll givetvis på Spring Mountain Vineyard, mer känt som "Falcon Crest". Väl på plats i San Francisco gjorde vi en ändring av planerna och spenderade mer tid i staden Napa. Spring Mountain Vineyard ligger ca en halvtimmes bilväg norrut i St Helena. Vinprovningen blev en av resans absoluta höjdpunkter. Inte så mycket för att det var "Falcon Crest" (på plats går det ju ändå inte att fatta att man faktiskt är där) utan för att det var en väldigt enkel men otroligt trevlig och lärorik tillställning. Vi var bara fyra personer den här dagen och vi hade sådan tur att ägaren var bortrest vilket gjorde att vi fick gå in i och ha vår provning i huset, Villa Miravalle. Byggnadens interiör återskapades i studion i Hollywood för TV-serien. Om du någon gång reser till området rekommenderar jag verkligen att du bokar in en vinprovning på Spring Mountain. Ovan kan du se några av mina filmklipp i sann "Falcon Crest"-stil.
 
Fotografierna nedan är klickbara för större versioner.
 
  
   
  
 
 
1 Sofia:

skriven

Verkar som en läcker upplevelse även för ett icke-Falcon Crest-fan. Ni såg verkligen till att suga ut mesta möjliga ur er USA-resa.

2 BlueRoseCase:

skriven

Ja, det gjorde vi verkligen! Men ack, allt det vi inte hann med! Det blir helt klart en repris om inte alltför många år.