Twin Peaks anno 2014

2 kommentarer
Foto: Mattias Orava
 
Den 4 juli till den 2 augusti gjorde min kusin och jag en rundresa i det stora landet i väst. Många filmrelaterade platser besöktes. Till och med när vi inte sökte efter det filmrelaterade hittade det oss. Riktigt surrealistiskt blev det när skådespelaren Morgan Freeman slog sig ner i bordet bredvid under hotellfrukosten i Washington D.C. Resan började i "Twin Peaks"-området. Vi stationerade oss i North Bend öster om Seattle, på samma gata som Twede's Cafe aka "RR Diner". Därifrån utgick vi på våra promenader och roadtrips till Snoqualmie, Fall City, Everett samt The Kiana Lodge i Poulsbo. Den sistnämnda ligger väster om Seattle och utgör i pilotavsnittet både Blue Pine Lodge där familjen Packard/Martell bor samt The Great Northern Hotel. Vart vi än kom verkade folk oerhört stolta över det intresse som "Twin Peaks" fortfarande genererar runt världen. Stämningen från både serien och filmen var väldigt påtaglig. Dessutom upptäckte vi hur mycket inspiration Lynch hämtat från omgivningarna, främst genom de avlägsna tågsignaler som då och då hörs i Snoqualmie och North Bend. Dessa används genomgående i "Fire Walk With Me". 
 
Väl på plats kändes "Twin Peaks"-områdena väldigt bekanta, vilket kanske inte är så konstigt för någon som missbrukat serien sedan unga dagar. Så här i efterhand känns hela upplevelsen surrealistisk. Tur att jag har bilderna som bevis för mig själv! Här nedan hittar du länkar till två filmklipp jag lade ut på Facebook som jämför mina fotografier med pilotavsnittet och långfilmen. Tyvärr gick det inte att bädda in klippen här, men om du klickar på länkarna kommer du direkt till filmerna (kom ihåg att klicka på HD-symbolen när klippet startar ifall den inte är på automatiskt). Om du är nyfiken på filmerna rekommenderar jag att du tittar på dem snarast eftersom jag alltid raderar material på Facebook efter en viss tid. Mycket nöje!
 
 
 
1 Sofia:

skriven

Vilken häftig resa! Berättade Morgan Freeman varför ni var där och vem som hade gjort frukosten? ;)

2 BlueRoseCase:

skriven

Haha, nej, han ville nog mest bara äta i lugn och ro. En person ville fotografera honom men då svarade han knappt, men när en annan människa gick förbi och bara sa "I love your work" avfyrade han världens leende och tackade. Men det riktigt spektakulära vid frukosten var kaffet: Gevalia. Menyn till och med framhävde det. Den enda riktigt anständiga koppen kaffe på en hel månad...