Kloka hjärnor tänker lika heter det ju. Både Filmitch och jag kom på idén att presentera hemska filmscener. Jag kommer dock även ta upp scener ur TV-serier och därmed får det nya temat rubriken "Pinsamma scener". Och i detta första inlägg går vi ut hårt.

Att "Star Wars"-prequel-trilogin bevisar att George Lucas helt glömt allt han kunde om filmskapande sedan tidigare är väl knappast någon nyhet. Och hur platta och meningslösa Episode I-III än må vara finns det bara en scen i nämnda filmer som jag inte klarar av att se och den hör hemma i "Star Wars Episode II - Attack of the Clones". Ja, det är så illa att jag varit tvungen att lämna rummet då jag sett filmerna med andra. Jag syftar givetvis på den där Anakin Skywalker ska bekänna sin kärlek för Padmé och som börjar vid ca 08.40 i klippet ovan. Hayden Christensen är ju usel rakt igenom som skådespelare och Natalie Portman är i de här filmerna inte mycket bättre, men i hennes fall skyller jag på Lucas patetiska manus. I den "romantiska" och "berörande" scenen ovan är Christensen värre än i vanliga fall och bara tanken på att John Williams fantastiska musik tvingas ackompanjera det här svamlet gör nästan fysiskt ont. Inte ens nu, inför det här inlägget, ser jag om denna scen. Usel dialog, uselt skådespeleri. Oerhört pinsamt och kräkframkallande. Jag vet inte vad mer jag kan säga. Sekvensen talar för sig själv. Och därmed är detta nya tema igång här på BlueRoseCase!

Pinsamma scener: Torment

Temainlägg 7 kommentarer


Kloka hjärnor tänker lika heter det ju. Både Filmitch och jag kom på idén att presentera hemska filmscener. Jag kommer dock även ta upp scener ur TV-serier och därmed får det nya temat rubriken "Pinsamma scener". Och i detta första inlägg går vi ut hårt.

Att "Star Wars"-prequel-trilogin bevisar att George Lucas helt glömt allt han kunde om filmskapande sedan tidigare är väl knappast någon nyhet. Och hur platta och meningslösa Episode I-III än må vara finns det bara en scen i nämnda filmer som jag inte klarar av att se och den hör hemma i "Star Wars Episode II - Attack of the Clones". Ja, det är så illa att jag varit tvungen att lämna rummet då jag sett filmerna med andra. Jag syftar givetvis på den där Anakin Skywalker ska bekänna sin kärlek för Padmé och som börjar vid ca 08.40 i klippet ovan. Hayden Christensen är ju usel rakt igenom som skådespelare och Natalie Portman är i de här filmerna inte mycket bättre, men i hennes fall skyller jag på Lucas patetiska manus. I den "romantiska" och "berörande" scenen ovan är Christensen värre än i vanliga fall och bara tanken på att John Williams fantastiska musik tvingas ackompanjera det här svamlet gör nästan fysiskt ont. Inte ens nu, inför det här inlägget, ser jag om denna scen. Usel dialog, uselt skådespeleri. Oerhört pinsamt och kräkframkallande. Jag vet inte vad mer jag kan säga. Sekvensen talar för sig själv. Och därmed är detta nya tema igång här på BlueRoseCase!Jag skulle inte vilja påstå att jag är en besvärlig kund. Tvärtom. Jag nästan ber om ursäkt för att jag stör om jag ska handla nåt. Men även jag har en gräns. Därmed är jag numera en före detta kund hos CDON. En fungerande BluRay-spelare finns i mitt hem trots nämnda sajt. Spelaren är givetvis inhandlad hos en konkurrent. Men nog med gnäll. I helgen blir det alltså äntligen BluRay-premiär för undertecknad! Ikväll ska jag ta itu med "No Country for Old Men" som Plox förärade mig med redan förrförra julen. Tro inte att jag glömt det, Plox! En dag ska du också få en överraskning. Och imorgon tänkte jag se om "Död Snö". Det må vara en skräckkomedi men nazister i kombination med den norska fjällvärlden är enbart skräck för mig...

BluRay-premiär

Blandat 6 kommentarerJag skulle inte vilja påstå att jag är en besvärlig kund. Tvärtom. Jag nästan ber om ursäkt för att jag stör om jag ska handla nåt. Men även jag har en gräns. Därmed är jag numera en före detta kund hos CDON. En fungerande BluRay-spelare finns i mitt hem trots nämnda sajt. Spelaren är givetvis inhandlad hos en konkurrent. Men nog med gnäll. I helgen blir det alltså äntligen BluRay-premiär för undertecknad! Ikväll ska jag ta itu med "No Country for Old Men" som Plox förärade mig med redan förrförra julen. Tro inte att jag glömt det, Plox! En dag ska du också få en överraskning. Och imorgon tänkte jag se om "Död Snö". Det må vara en skräckkomedi men nazister i kombination med den norska fjällvärlden är enbart skräck för mig...En scen som verkligen ger mig rysningar är den ovan. Den är hämtad ur den näst sista Hillman-filmen, "Vita Frun", i regi av Arne Mattsson. Eva är död. Men vem är det då som spelar hennes egenkomponerade romans på spinetten om natten? Och vem har iscensatt en docka föreställande Agneta? Och är det verkligen den döda Eva som hörs skrika ute i kärret? Stämningsfullt och obehagligt. Jag gillar verkligen melodin och spinetten är det perfekta instrumentet för obehag. Ser ni var i sekvensen Vita frun skymtar förbi...?

Obehagliga scener: Evas spöke?

Temainlägg 7 kommentarer


En scen som verkligen ger mig rysningar är den ovan. Den är hämtad ur den näst sista Hillman-filmen, "Vita Frun", i regi av Arne Mattsson. Eva är död. Men vem är det då som spelar hennes egenkomponerade romans på spinetten om natten? Och vem har iscensatt en docka föreställande Agneta? Och är det verkligen den döda Eva som hörs skrika ute i kärret? Stämningsfullt och obehagligt. Jag gillar verkligen melodin och spinetten är det perfekta instrumentet för obehag. Ser ni var i sekvensen Vita frun skymtar förbi...?